Om sidan

Välkommen till Bears Eat People, min sida om saker jag finner intressant. Min tanke är att göra en blogg om musik, film och popkultur, saker som intresserar mig helt enkelt. Fredrik är mitt namn förresten. Jag har alltid varit lite av en film- och musiknörd. Jag har sedan jag varit liten haft ovanan att stänga in mig lite då och då för att bara frossa i god film och musik.

Även om jag skulle säga att jag har ganska bra sociala förmågor när det väl kommer till att knyta an till och umgås med människor så skulle även säga att jag i många sammanhang har en ganska introvert personlighet. Jag gillar att vara ensam största delen av tiden, att bara drömma mig bort, fundera, och vara i mina egna tankar.

Jag kan minnas att så fort jag lärde mig att läsa på egen hand så var min favoritsysselsättning att sitta och förlora mig i äventyrsböcker av olika slag. De första böckerna jag läste på allvar var nog CS Lewis böcker om den magiska sagovärlden Narnia. Jag minns hur jag stängde dörren till mitt rum och sträckläste dessa böcker, det var en sådan fantastisk värld som byggdes upp framför mina ögon, jag ville bara vara en del av den. När jag hade läst ut alla böcker ville jag bara återuppleva alltsammans igen. Jag läste hela serien både en andra och en tredje gång redan samma sommar.

Mitt intresse för att drömma mig bort fördes även över till filmens värld. Så småningom började jag även intressera mig för filmskapande. Jag läste som tonåring många biografier av kända regissörer såväl som skådespelare. Mina favoritfilmer var Gudfadern-trilogin. De är de nog än idag faktiskt.

Mitt intresse för musiken har alltid varit komplext. Jag har alltid varit lite av en allätare, ni vet en sådan som kan lyssna på nästan lite vad som helst. Jag är helt prestigelös i min kärlek till musiken, om jag tycker något är bra så lyssnar jag på det, även om det råkar vara pinsamt töntigt eller mainstream. När växte upp lyssnade jag på allt ifrån David Bowie till Bruce Springsteen och Red Hot Chili Peppers. Än idag kan jag inte säga att jag föredrar någon viss typ av musik mer eller mindre. Jag lyssnar till klassisk musik, rock och även modern House.

Jag hoppas att ni kommer att gilla min blogg, exakt vad den ska handla om tror jag kommer växa fram med tiden, den som följer får se. Men som jag nämnt tidigare så tror jag att det blir mycket om musik och film, men jag kommer inte tveka på att skriva om andra intressanta saker jag kommer snubbla över allt eftersom tiden går.

Namnet på sidan då, ja det vet jag inte riktigt hur jag på på, men tycker det ligger bra i munnen. Och för att inte göra någon besviken så lägger jag väl in ett klipp på en sjukt skön snubbe som verkar ha bra hand med björnar. Enjoy!