Uppdatering och ett litet tips

Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Har inte fått så mycket tid tid över till den här sidan tyvärr. Däremot har jag jobbat med lite andra projekt här på nätet så jag har inte dåligt samvete. Kanske kommer jag skriva mer här framöver, kanske dröjer det dock ett tag. Jag behåller i alla fall sidan, tycker den har ett grymt namn och den kommer säkert komma till användning framöver.

Jag skriver egentligen detta inlägg för att jag lovade min väninna att hon skulle få en gästpost här. Hon skriver om olika oljor för hudvård på sin sida Ekoolja. Hon vill gärna ha fler besökare till sin hemsida så hon har bett mig att tipsa om den.

Jojobaolja

Jojobaolja är ett slags vax som pressas ur jojobaplantans frön. Den är mycket rik på vitaminer som är nödvändiga för vår hud och vårt hårs välmående. Den innehåller dessutom viktiga mineraler som till exempel koppar. Man kan smörja in ansiktet och kroppen med jojobaolja dagligen utan att  irritera den mest känsliga hud. Särskilt vintertid behövs det tillföras mycket extra fukt till huden för att den inte ska bli torr och börja flagna. Genom att hålla huden återfuktad hålls den elastisk och man minska på detta sätt risken för att rynkor och sprickor ska uppstå.

Jojobaolja kan motverka finnar och akne genom att huden själv kan sluta överproducera talg som täpper igen porerna. När huden känner av att olja tillförs och att huden inte är torr så drar den ner på den egna produktionen.

 

Ricinolja

Ricinolja är den främsta oljan för att få friskare och längre hår. Antioxidanterna och vitaminerna i ricinolja gör gott för vår hårbotten. Oljan motverkar att infektioner och svamp får fäste i vår hårbotten. Dessa problem är ett hot mot frisk välmående hår och genom att motverka dessa problem så bygger man förutsättningar för att få friskt långt hår. Genom att massera in olja i hårbotten regelbundet så tillför man de här näringsämnena på djupet. Själva massagen stimulerar också blodflödet i skalpen vilket gör att hårsäckarna och hårcellerna får mer tillförsel av blod vilket så klart är positivt. Ricinolja är också positivt på det sättet att det kan hjälpa till att balansera ph-värdet i blodet.

Ricinolja är inte bra bara för håret på huvudet utan även för ögonbryn och ögonfransar. Genom att stryka på lite olja regelbundet längs hårstrånas rötter så stimulerar man dessa till att växa sig friska och långa. Fettsyrorna i oljan gör att hårstråna ser friska och glansiga ut samtidigt som de håller sig återfuktade. Män kan även ha ricinolja i skägget för att göra det tätare och friskare.

Man kan även har ricinolja i ansiktet för att motverka rynkor. Då oljan är ganska trögflytande så kan det vara bra att blanda den med någon mer lättflytande olja innan applicering. Ta till exempel ricinolja och blanda med lika stor del jojobaolja. Genom att smörjan in huden i ansiktet varje dag så så stimuleras produktionen collagen. En ökad produktion av detta ämne gör att man kan hålla rynkor och linjer borta. Dessutom motverkar det mörka linjer under ögonen. Eftersom oljan gör huden mer elastisk och smidig rekommenderas att gravida kvinnor använder den för att motverka bristningar. När huden expanderar så riskerar det att bli varaktiga sprickor och bristningar om den inte är tillräckligt återfuktad.

 

Ekoolja
Ekoolja.se